Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 180g |
2,46 zł
(2,67 zł) |
|
Cytryna | 98g |
1,37 zł
(13,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
0,75 zł
(2,49 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
0,11 zł
(2,69 zł) |
|
Miód pszczeli | 60g |
2,25 zł
(14,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 70g |
3,08 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
2,09 zł
(3,49 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Rukola | 100g |
5,99 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
1,92 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |