Darmowa dieta 2700 kcal nr 43787



Śniadanie


Zapiekanka z grahamki
732 kcal
Łączna waga porcji: 290g.

B: 39.78 g T: 21.44 g W: 101.08 g (BŁ: 12.06 g)



80   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Grahamkę kroimy na pół, smarujemy margaryną każdą połowę, kładziemy po plasterku szynki a następnie posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku aż ser się roztopi a bułka będzie chrupiąca. Można posmarować keczupem.


Drugie śniadanie


Ser biały i jogurt grecki z owsianką
478 kcal
Łączna waga porcji: 290g.

B: 31.79 g T: 19.32 g W: 46.23 g (BŁ: 2.76 g)

Wegetariańskie  

30   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Zmieszać ser z jogurtem.
  2. Płatki owsiane przygotować według przepisu na opakowaniu i dodać do sera i jogurtu.
  3. Całość polać miodem.

Przepis podesłany przez naszego użytkownika.



Obiad


Kurczak w sosie cytrynowym z ryżem
859 kcal
Łączna waga porcji: 598g.

B: 54.19 g T: 35.43 g W: 87.67 g (BŁ: 12.46 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

67   15

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w sosie złożonym z soku cytrynowego (2 łyżki), oliwy z oliwek (2 łyżki), odrobiną suszonej papryki chilli (na czubku łyżeczki) i soli. Smażymy na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu). W międzyczasie przygotowujemy sałatkę: rukolę myjemy, dodajemy pomidorki koktajlowe (możemy je przekroić na pół) i posiekaną czerwoną cebulę. Polewamy dressingiem (1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz, sól). Na sałatkę wykładamy zawartość patelni. Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Kolacja


Pieczony indyk
609 kcal
Łączna waga porcji: 488g.

B: 77.25 g T: 22.86 g W: 24.04 g (BŁ: 0.94 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

41   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2678 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 203.01 g
Tłuszcz: 99.05 g
Węglowodany: 259.02 g (w tym błonnik: 28.22 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bułka grahamka 180g     2,46 zł (2,67 zł)
Cytryna 98g     1,37 zł (13,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 120g     0,75 zł (2,49 zł)
Margaryna do pieczywa 10g     0,11 zł (2,69 zł)
Miód pszczeli 60g     2,25 zł (14,99 zł)
Oliwa z oliwek 70g     3,08 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pierś z indyka 800g     19,32 zł (28,98 zł)
Pomidory koktajlowe 150g     2,09 zł (3,49 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Rukola 100g     5,99 zł (5,99 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Ser gouda tłusty 60g     1,40 zł (3,49 zł)
Ser twarogowy półtłusty 120g     1,92 zł (3,99 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)
Sól biała 5g     0,03 zł (1,99 zł)



×