Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cytryna | 98g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |