Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 225g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 495g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 96g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Mango | 500g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 200ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 105g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 270g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sok z buraków | 225g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |