Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 90g |
0,21 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 14g |
0,40 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
0,31 zł
(1,39 zł) |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
Kasza gryczana | 60g |
0,69 zł
(4,59 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Makrela, wędzona | 80g |
1,92 zł
(5,99 zł) |
|
Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 280g |
5,13 zł
(10,99 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |