Darmowa dieta 2700 kcal nr 50321



Śniadanie


Zapiekanka z grahamki
732 kcal
Łączna waga porcji: 290g.

B: 39.78 g T: 21.44 g W: 101.08 g (BŁ: 12.06 g)



80   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Grahamkę kroimy na pół, smarujemy margaryną każdą połowę, kładziemy po plasterku szynki a następnie posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku aż ser się roztopi a bułka będzie chrupiąca. Można posmarować keczupem.


Drugie śniadanie


Sałatka z awokado, szpinakiem i pomarańczą
567 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 12.39 g T: 22.58 g W: 85.54 g (BŁ: 13.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   37

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z chlebem.



Obiad


Kurczak w sosie cytrynowym z ryżem
859 kcal
Łączna waga porcji: 598g.

B: 54.19 g T: 35.43 g W: 87.67 g (BŁ: 12.46 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

67   15

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w sosie złożonym z soku cytrynowego (2 łyżki), oliwy z oliwek (2 łyżki), odrobiną suszonej papryki chilli (na czubku łyżeczki) i soli. Smażymy na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu). W międzyczasie przygotowujemy sałatkę: rukolę myjemy, dodajemy pomidorki koktajlowe (możemy je przekroić na pół) i posiekaną czerwoną cebulę. Polewamy dressingiem (1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz, sól). Na sałatkę wykładamy zawartość patelni. Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Kolacja


Kurczak w sosie miętowym z warzywami
525 kcal
Łączna waga porcji: 465g.

B: 42.95 g T: 15.71 g W: 58.8 g (BŁ: 11.09 g)



10   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2683 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 149.31 g
Tłuszcz: 95.16 g
Węglowodany: 333.09 g (w tym błonnik: 48.85 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Bułka grahamka 180g     2,46 zł (2,67 zł)
Bób 50g 0,00 zł (0,00 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cytryna 18g     0,25 zł (13,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 320g     5,56 zł (8,69 zł)
Groszek zielony 50g     0,78 zł (6,99 zł)
Margaryna do pieczywa 10g     0,11 zł (2,69 zł)
Mięta suszona 30g     7,30 zł (8,76 zł)
Ocet winny 10g     0,32 zł (7,99 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 50g     2,20 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Pomidory koktajlowe 150g     2,09 zł (3,49 zł)
Rukola 100g     5,99 zł (5,99 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Ser gouda tłusty 60g     1,40 zł (3,49 zł)
Ser typu "Feta" 10g     0,16 zł (4,29 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)



×