Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Banan | 180g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 750g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 180g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 630g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 105g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 90g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 65g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 7.5g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |