Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 60g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 68g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Szpinak | 250g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |