Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
![]() |
|
Bób | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 120g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mięta suszona | 30g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet winny | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 103g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |