1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 2g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bułka tarta (bezglutenowa) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 120g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 880g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 70g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 300ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 26g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 5.2g |
![]() |