Pokrój pomidory na pół, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i solą w misce. Dodaj bazylię i zostaw na parę minut, by pomidory przeszły przyprawami. Nagrzej patelnie, odcedź fasolkę i wsyp z koperkiem na patelnię, dopraw pieprzem. Smaż przez 5 minut, powinna popękać. dodaj pomidory na patelnię, dodaj szklankę wody, dodaj resztę przypraw i daj wrzeć przez minutę. Dodaj jajko na stronie patelni i przykryj na około 3 minuty, Opiecz chleb w tosterze, potem posmaruj je ricottą. podane na talerzu posyp pozostałymi listkami bazylii. Najlepiej doprawić ostrym sosem chilli
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 420g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 40g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cytryna | 30g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 15g |
![]() |
|
Koperek suszony | 1g |
![]() |
|
Limonka | 50g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 325ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Papryka chilli | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 125g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 20g |
![]() |
|
Ser ricotta | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 30g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |