1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 420g |
![]() |
|
Biały pieprz | 0g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 7g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 5g |
![]() |
|
Przyprawa do kurczaka | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 100g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 200g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 11g |
![]() |
|
Szpinak | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 2.1g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 30ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |