Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bakłażan | 120g |
1,33 zł
(4,99 zł) |
|
| Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Bulion warzywny | 200g |
21,84 zł
(27,96 zł) |
|
| Cebula | 160g |
0,38 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
| Curry | 8g |
0,54 zł
(1,69 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
| Hummus z chilli | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
| Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
| Keczup (ketchup) | 15g |
0,21 zł
(5,29 zł) |
|
| Kiełki fasoli mung | 20g |
0,24 zł
(3,89 zł) |
|
| Kiwi | 150g |
2,25 zł
(7,49 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 15g |
0,28 zł
(1,49 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 80g |
1,92 zł
(5,99 zł) |
|
| Marchew | 300g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 740g |
13,55 zł
(21,98 zł) |
|
| Pomarańcze | 400g |
2,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 25g |
0,19 zł
(2,99 zł) |
|
| Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Skrobia ziemniaczana | 25g |
0,50 zł
(9,99 zł) |
|
| Sos sojowy jasny | 10g |
0,28 zł
(4,19 zł) |
|
| Woda | 1050ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |