Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 330g |
2,55 zł
(2,78 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 64g |
6,39 zł
(9,98 zł) |
|
| Makaron pełnoziarnisty | 140g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 80g |
1,92 zł
(5,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 500ml |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek gruntowy | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 60g |
6,66 zł
(9,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Rzodkiewka | 180g |
3,74 zł
(4,98 zł) |
|
| Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Sok z buraków | 150g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |