Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 360g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |