Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 315g |
![]() |
|
Cukinia | 250g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 80g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Liść laurowy | 2g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 840g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 36g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 50g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |