Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 315g |
2,98 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukinia | 300g |
3,00 zł
(8,49 zł) |
|
| Cynamon | 8g |
1,02 zł
(2,29 zł) |
|
| Jabłko | 720g |
3,14 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 404g |
2,82 zł
(6,99 zł) |
|
| Jarmuż | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 200g |
1,54 zł
(2,78 zł) |
|
| Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 60g |
1,44 zł
(5,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 210g |
3,85 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
| Rodzynki | 14g |
0,31 zł
(4,49 zł) |
|
| Sałata | 15g |
0,53 zł
(4,99 zł) |