Darmowa dieta 2800 kcal nr 56115



Śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką
824 kcal
Łączna waga porcji: 540g.

B: 23.32 g T: 18.48 g W: 158.04 g (BŁ: 31.58 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Drugie śniadanie


Sałatka Caprese ze szpinakiem
408 kcal
Łączna waga porcji: 300g.

B: 18.51 g T: 19.59 g W: 43.78 g (BŁ: 8.37 g)

Wegetariańskie  

27   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidora i ser kroimy w plastry i mieszamy ze szpinakiem. Całość polewamy oliwą, dodajemy oregano, pieprz i sól i mieszamy.


Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
974 kcal
Łączna waga porcji: 508g.

B: 17.66 g T: 38.34 g W: 152.78 g (BŁ: 25.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Kolacja


Kaszotto z kaszy bulgur z białą fasolką, papryką, cukinią i szpinakiem
628 kcal
Łączna waga porcji: 895g.

B: 28.35 g T: 18.67 g W: 96.74 g (BŁ: 19.09 g)

Wegetariańskie  

7   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na głębokiej patelni (takiej z pokrywą) lub w szerokim garnku, na maśle i oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać rozgniecione ząbki czosnku i chwilę razem podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mieszając co chwilę smażyć przez około 2 minuty. Wsypać suchą kaszę bulgur i podsmażać przez ok. 1 minutę mieszając. Dodać słodką paprykę w proszku, kurkumę oraz kumin. Wlać gorący bulion i zagotować, dodać fasolkę z puszki wraz z zalewą, pomidory z puszki, wymieszać i całość zagotować na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć pokrywą, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut, w międzyczasie po 10 minutach gotowania dodać cukinię pokrojoną w słupki lub kosteczkę, wymieszać, przykryć i dalej gotować przez ostatnie 5 minut. Dodać sos ostrygowy i ciągle mieszając zagotować. Następnie dodać szpinak, wymieszać i podgrzewać przez chwilę aż zwiędnie. Można podawać samodzielnie lub z poniższymi dodatkami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2834 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 87.84 g
Tłuszcz: 95.08 g
Węglowodany: 451.34 g (w tym błonnik: 84.8 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 350g     3,32 zł (3,79 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola biała konserwowa 420g     4,19 zł (7,98 zł)
Hummus z chilli 60g     2,24 zł (2,99 zł)
Kasza bulgur 100g 0,00 zł (0,00 zł)
Ksylitol 28g     1,45 zł (12,99 zł)
Kumin (kmin rzymski) 1g     0,09 zł (1,29 zł)
Kurkuma 1g     0,08 zł (1,69 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 8g     0,52 zł (1,29 zł)
Mąka jaglana 120g     1,44 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 420g     4,40 zł (8,38 zł)
Porzeczki czarne 220g     2,93 zł (5,99 zł)
Rzodkiewka 200g     4,15 zł (4,98 zł)
Ser mozzarella 50g     1,28 zł (3,19 zł)
Szpinak 110g     2,19 zł (3,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×