Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 180g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 20g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 535g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 840g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 180g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 390g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 90g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 90g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 7.5g |
![]() |
|
Szczypiorek | 16g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |