Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 950g |
![]() |
|
Filet z łososia | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 80g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 810ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 14g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |