Darmowa dieta 2800 kcal nr 5983



Śniadanie


Owsianka z borówkami
550 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 20.99 g T: 21.35 g W: 74.22 g (BŁ: 10.75 g)

Wegetariańskie  

23   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
438 kcal
Łączna waga porcji: 860g.

B: 14.76 g T: 18.2 g W: 65.78 g (BŁ: 23.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
908 kcal
Łączna waga porcji: 1038g.

B: 21.54 g T: 35.5 g W: 135.1 g (BŁ: 20.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Shake szpinakowy
309 kcal
Łączna waga porcji: 1185g.

B: 9.93 g T: 10.5 g W: 53.01 g (BŁ: 17.73 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   29

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze


Kolacja


Sałatka z awokado, szpinakiem i pomarańczą
567 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 12.39 g T: 22.58 g W: 85.54 g (BŁ: 13.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z chlebem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2772 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 79.61 g
Tłuszcz: 108.13 g
Węglowodany: 413.65 g (w tym błonnik: 85.64 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 240g     2,40 zł (7,99 zł)
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Dynia 500g     4,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 2g     0,26 zł (1,29 zł)
Hummus z czarnuszką 80g 0,00 zł (0,00 zł)
Imbir 15g     0,43 zł (5,69 zł)
Imbir (proszek) 2g     0,25 zł (1,89 zł)
Mak niebieski 10g     0,31 zł (6,29 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Marchew 300g     0,92 zł (2,29 zł)
Migdały 10g     0,85 zł (8,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 30g     0,84 zł (6,99 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 480g     8,79 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 60g     0,39 zł (3,29 zł)
Sezam 20g     0,52 zł (7,79 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Szpinak 200g     3,99 zł (3,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Wiórki kokosowe 6g     0,12 zł (3,99 zł)
Woda 1000ml 0,00 zł (0,00 zł)



×