1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.2g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Filet z łososia | 160g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jarmuż | 250g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 380g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 160g |
![]() |
|
Marchew | 235g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.2g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 80g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.01g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 135g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |