Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 90g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 24g |
![]() |
|
Biały pieprz | 2g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Czarne jagody | 375g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 375g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 25g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 750ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 750g |
![]() |
|
Mąka ziemniaczana | 3g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 160g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 150g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 130g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 9g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 30g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |