Zmiksuj wszystko w blenderze
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Banan | 150g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |