Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 480g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 96g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 50g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Rukola | 80g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 140g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 315g |
![]() |
|
Sok z buraków | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |