Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 2g |
![]() |
|
Banan | 480g |
![]() |
|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 880g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 6g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 300ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 86g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 7.2g |
![]() |