Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 420g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 12g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 4g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 25g |
![]() |
|
Limonka | 50g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 30g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej sezamowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Papryka chilli | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 90g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 110g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pikantna pasta harissa | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 760g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 180g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 100g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Skrobia ziemniaczana | 25g |
![]() |
|
Sok z limonki (limonkowy) | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos sojowy (ciemny) | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szczypiorek | 50g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 154g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |