Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Ekstrakt waniliowy | 2g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |