Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pestki dyni | 30g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |