Darmowa dieta 2900 kcal nr 1853



Śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja bez laktozy)
542 kcal
Łączna waga porcji: 463g.

B: 9.66 g T: 7.37 g W: 114.41 g (BŁ: 8.86 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

12   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Kanapki z pastą sardynkowo - pomidorową (wersja lżejsza)
618 kcal
Łączna waga porcji: 402g.

B: 29.5 g T: 23.82 g W: 79.34 g (BŁ: 14.18 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   46

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Odsączone z oleju sardynki miksujemy z połową pomidora, oliwą i pietruszką. Dodajemy pieprz i sól do smaku. Smarujemy pieczywo pastą i nakładamy pokrojoną w plastry resztę pomidora.


Obiad


Makaron ryżowy z łososiem i szpinakiem
860 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 34.86 g T: 35.2 g W: 103.54 g (BŁ: 4.7 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

47   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.



Podwieczorek


Koktajl energetyzujący z pomarańczą, bananem, kiwi i guaraną
303 kcal
Łączna waga porcji: 544g.

B: 5.34 g T: 2.87 g W: 70.09 g (BŁ: 10.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

37   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
548 kcal
Łączna waga porcji: 1560g.

B: 19.48 g T: 23.92 g W: 72.84 g (BŁ: 17.68 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

14   27

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 4

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2871 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 98.84 g
Tłuszcz: 93.18 g
Węglowodany: 440.22 g (w tym błonnik: 55.5 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Burak 200g     0,40 zł (1,99 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 20g     0,88 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Guarana mielona 4g 0,00 zł (0,00 zł)
Jogurt naturalny 2% 100g     0,77 zł (1,39 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 24g     2,10 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory 760g     4,04 zł (7,98 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Rodzynki 22g     0,49 zł (4,49 zł)
Sardynka w oleju 80g     3,99 zł (5,99 zł)
Sok cytrynowy 20g     0,53 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Szpinak 200g     3,99 zł (3,99 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)
Łosoś, świeży 100g     11,50 zł (22,99 zł)



×