Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 206g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 170g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |