Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 40g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 384g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Ksylitol | 60g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 880ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 520g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 150g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 250g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 8g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 60g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Truskawki | 100g |
![]() |