Darmowa dieta 2900 kcal nr 6123



Śniadanie


Jaglanka z figami (bez laktozy)
487 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 10.19 g T: 18.3 g W: 73.42 g (BŁ: 5.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

6   56

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
534 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 23.6 g T: 11.72 g W: 88.8 g (BŁ: 9.98 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Naleśnik z dżemem
692 kcal
Łączna waga porcji: 252g.

B: 13.92 g T: 25.81 g W: 102.36 g (BŁ: 2.36 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

103   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Risotto z groszkiem i grzybami
722 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 19.56 g T: 23.4 g W: 119.42 g (BŁ: 21.5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

51   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w paski grzyby. Wrzucamy ugotowany wcześniej ryż, groszek i przyprawiamy dla smaku pieprzem i solą.


Kolacja


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
442 kcal
Łączna waga porcji: 1761g.

B: 39.26 g T: 4.22 g W: 81.98 g (BŁ: 36.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2877 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 106.53 g
Tłuszcz: 83.45 g
Węglowodany: 465.98 g (w tym błonnik: 75.63 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Cebula 60g     0,14 zł (1,89 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 120g     0,81 zł (2,69 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kalafior 880g     14,65 zł (19,98 zł)
Koper ogrodowy 20g     2,39 zł (2,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 500ml     1,75 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Mąka pszenna typ 500 72g     0,22 zł (2,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Ogórek 360g     2,39 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 0.5g     0,04 zł (1,79 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 120g     0,90 zł (2,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 0.5g     0,00 zł (3,49 zł)



×