1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Banan | 300g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 40g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Ksylitol | 74g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 450ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 880ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 520g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 150g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 8g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Truskawki | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |