Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 840g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Brokuły mrożone | 450g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Cytryna | 6g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 540g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 120g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Por | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Wołowina, polędwica | 200g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 250g |
![]() |