Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 300g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Jabłko | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 450g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 1290ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Nasiona chia | 25g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |