Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 1200g |
![]() |
|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Cukier | 15g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 200g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 460ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Nasiona chia | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 55g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2.25g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 70g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 110g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 80g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |