1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jabłko | 450g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 200g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 250g |
![]() |