Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 150g |
0,35 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Cynamon | 8g |
1,02 zł
(2,29 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Jabłko | 720g |
3,14 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Kiwi | 150g |
2,25 zł
(7,49 zł) |
|
Makrela, wędzona | 60g |
1,44 zł
(5,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
0,17 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 52g |
4,56 zł
(6,57 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 320g |
3,99 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pomarańcze | 400g |
2,50 zł
(7,49 zł) |
|
Rodzynki | 14g |
0,31 zł
(4,49 zł) |
|
Sałata | 15g |
0,53 zł
(4,99 zł) |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 300g |
0,55 zł
(3,69 zł) |
|
Śledź marynowany | 200g |
4,85 zł
(8,49 zł) |