1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 70g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 7g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 37g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |