Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 110g |
![]() |
|
Pomidory | 160g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 20g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 80g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
![]() |
|
Szpinak | 250g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 80g |
![]() |