Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Całość mieszamy w misce.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta (bezglutenowa) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 7g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 55g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Migdały | 25g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 6g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 37g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Woda | 18ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |