Zmiksuj wszystko w blenderze
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 210g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 6g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 240g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Schab bez kości | 200g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 180g |
![]() |