1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 150g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 900g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 20g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 145g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 540g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 90g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |