Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 215g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 37g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 60g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Przyprawa do kurczaka | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szynka z indyka | 80g |
![]() |
|
Sól biała | 7.1g |
![]() |
|
Woda | 30ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |