1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 120g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Fasola biała, nasiona suche | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 60g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Migdały | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 35g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 4g |
![]() |
|
Ziemniaki | 60g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 50g |
![]() |