Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 350g |
3,32 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 162g |
1,13 zł
(6,99 zł) |
|
Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
Ogórek | 260g |
1,73 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 45g |
0,31 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
0,79 zł
(3,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 50g |
1,78 zł
(4,99 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
0,79 zł
(4,29 zł) |
|
Sok cytrynowy | 5g |
0,13 zł
(5,29 zł) |
|
Szynka z indyka | 90g |
4,23 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |