1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 73g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 60ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 250g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |