Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Curry | 3g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 550g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 166g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kasza kuskus | 100g |
![]() |
|
Mandarynki | 70g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 30g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |