Darmowa dieta 3100 kcal nr 2132



Śniadanie


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
579 kcal
Łączna waga porcji: 1065g.

B: 6.15 g T: 12.15 g W: 119.1 g (BŁ: 12.45 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   21

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Drugie śniadanie


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
760 kcal
Łączna waga porcji: 842g.

B: 14.02 g T: 5.94 g W: 175.16 g (BŁ: 22.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

74   51

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
838 kcal
Łączna waga porcji: 842g.

B: 22.4 g T: 25.04 g W: 139.7 g (BŁ: 16.74 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   45

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
442 kcal
Łączna waga porcji: 860g.

B: 15.88 g T: 16.76 g W: 69.38 g (BŁ: 25.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

22   49

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Kasza jaglana z fasolą i warzywami
507 kcal
Łączna waga porcji: 482g.

B: 22.68 g T: 13.9 g W: 80.45 g (BŁ: 15.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Gotujemy kaszę, jarmuż gotujemy na parze ok. 10 minut. Warzywa kroimy. Całość mieszamy.


Wartości odżywcze:


Białko: 81.13 g
Tłuszcz: 73.79 g
Węglowodany: 583.79 g (w tym błonnik: 92.46 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bakłażan 400g     4,44 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 300g     8,39 zł (13,98 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Cynamon 8g     1,02 zł (2,29 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Czosnek 6g     0,26 zł (2,19 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 80g     2,99 zł (2,99 zł)
Jabłko 720g     3,14 zł (3,49 zł)
Jarmuż 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 320g     3,10 zł (3,39 zł)
Marchew 300g     0,92 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 750ml     7,12 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 52g     4,56 zł (6,57 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 480g     8,79 zł (10,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Rodzynki 14g     0,31 zł (4,49 zł)
Sok cytrynowy 24g     0,63 zł (5,29 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 200ml 0,00 zł (0,00 zł)



×