Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 400g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 300g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 80g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jarmuż | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 320g |
![]() |
|
Marchew | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 750ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 52g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 480g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 24g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |