Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 350g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Jarmuż | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 210g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 50g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |