Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Cebula | 150g |
0,35 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 520g |
9,04 zł
(17,38 zł) |
|
Jaja kurze całe | 385g |
2,69 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
Masło klarowane | 20g |
0,86 zł
(21,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 14g |
0,04 zł
(2,99 zł) |
|
Mąka ziemniaczana | 14g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
Por | 200g |
3,47 zł
(3,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 60g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
Ser mozzarella | 50g |
1,28 zł
(3,19 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Śmietana 18% | 330g |
2,79 zł
(3,38 zł) |